Saavutettavuus taiteellisena strategiana ja inspiraationa (TIKSI) 

– esittävän taiteen kehittämishanke 2023–2025

 

TIKSI-projekti tutkii, kuinka saavutettavuuteen liittyvät ratkaisut voisivat toimia taiteellisena strategiana prosessin alusta lähtien. Voisiko saavutettavuus olla rajoittavan pakon sijaan taiteellinen inspiraatio?

Projektin tavoitteena on antaa taiteilijoille mahdollisuus laajentaa heidän näkökulmiaan ja näkymiään, tutkia uusia taiteellisia valintoja ja venyttää esittävän taiteen mahdollisuuksia. Samalla projekti pyrkii lisäämään sekä saavutettavuutta että monipuolisuutta suomalaisen esittävän taiteen kentällä, niin taiteilijoille kuin yleisöillekin.

TIKSI-projektiin sisältyy muun muassa luentoja, keskusteluja, tutkivia työpajoja, verkostoitumista, taiteellista tutkimusta sekä alustoja, joiden puitteissa voi testata uusia ideoita.

TIKSI-verkostoon kuuluvat Tampereen Teatteri, Svenska Teatern, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Teatteri Neo ja DuvTeatern.

 

Maanantaina 30. lokakuuta 2023 Tampereella

Creative Accessibility in the Performing Arts

Aamupäiväluento luovasta saavutettavuudesta
esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille

 

LUE LISÄÄ


Projektia johtaa ja hallinnoi DuvTeatern. 


Yhteystiedot
Sanna Huldén, DuvTeatern
sanna.hulden@duvteatern.fi
040 095 6792

 

Projektia tukee Koneen Säätiö, Helsingin kaupunki ja Svenska kulturfonden.

Koneen säätiön logo. Säätiön nimi on kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Nimen edessä on ympyrän sisällä osia K-kirjaimesta sekä pieni tähti.   Helsingin kaupungin logo. Helsingfors stad-tekstin ympärillä on leveän vaakunan muotoinen musta reunus.
Svenska kulturfonden logo. Sanat Svenska ja kulturfonden ovat aseteltu päällekäin ja sanojen vasemmalla puolella on ympyrän sisällä graafinen kuva.