Sense of Hope

- Kiertueversio

 

DuvTeaternin & Carl Knif Companyn yhteistuotanto
 

Sense of Hope on duetto, jonka Carl Knif on luonut yhdessä Emil Nordmanin ja Eero Vesterisen kanssa. Omaelämäkerrallisen teoksen lähtökohta on Emilin omissa yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksissa. Teos haluaa kuitenkin vakavasta tematiikastaan huolimatta luoda tekstin ja tanssin kautta valoa ja lämpöä. Voimmeko tehdä sovinnon menneisyytemme kanssa? Kuinka voisimme löytää tiemme takaisin valoon? Näihin kysymyksiin esitys ottaa kantaa.

 

 

Koreografia: Carl Knif, Emil Nordman
Teksti: Emil Nordman
Tanssi: Emil Nordman, Eero Vesterinen
Äänisuunnittelu: Janne Hast
Skenografia & Valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Pukujen valmistus: Nina Ukkonen
Hius- ja meikkisuunnittelija: Maria Karhu
Tekninen vastaava: Anttoni Halonen
Tuotanto: Annina Blom, Marjo Pyykönen, Sara Sandén
Valokuvat: Yoshi Omori
Trailer: Jonatan Sundström

 

Dramaattisen punaisessa valaistuksessa DuvTeaternin tanssija Emil tökkää tanssikepillä tanssija-Eeroa torsoon. Molemmilla on päällään mustat kimonot.

 

Esitys sai ensi-iltansa 26.11.2022 DuvTeaternin studiossa Helsingin keskustassa. Duetto oli osa tanssiteoksesta Två Duetter.

Sense of hope esitettiin Finfringe - festivaalilla 2023 Turussa ja voitti siellä Finf­rin­gen Kiss my Tur­ku -pal­kin­non, jo­ka an­ne­taan suo­ma­lai­sel­le esi­tyk­sel­le, jol­la on myös kan­sain­vä­lis­tä po­ten­tiaa­lia. Raati perusteli voittoa seuraavasti:

"Sense of Hopessa on hyvin henkilökohtainen aihe ja universaali tapa tehdä sisältö koskettavaksi sekä ymmärrettäväksi. Raati viehättyi lisäksi todella ammattitaitoisesta toteutuksesta ja yhdistelmästä, jossa ammattitanssija Eero Vesterinen ja omien kokemustensa näyttämölletuoja Emil Nordman toteuttivat samaa taidokasta liikekieltä. Sense of Hope on ehdottomasti esitys, joka kannattaa viedä Suomen ulkopuolellekin."

Sense of Hope -teoksen voi nyt tilata kouluihin ja lukioihin ympäri Suomen LIVE 2 -ohjelmatarjottimen kautta!

Lue lisää Konserttikeskuksen sivuilta ja tilaa esitys:

 

Esityksen kesto: 20 min + mahdollisuus 15 min keskusteluun tanssijoiden kanssa

Esitys on englanninkielinen, mutta sen jälkeen järjestettävän keskustelutilaisuuden voi toteuttaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi sopimuksen mukaan.


Sense of Hope on DuvTeaternin ja Carl Knif Companyn yhteistuotanto. 

 

DuvTeaternin logo, jossa piirretty lentävä pulu ja sen alla DuvTeatern käsin kirjoitettuna tekstinä.

 

 

 

 

DuvTeatern on rohkeiden ja ainutlaatuisten näyttelijöiden ja teatterintekijöiden teatteri. DuvTeatern on toiminut Helsingissä vuodesta 1999. Teatteri on vuosien mittaan luonut monenlaisia esityksiä, klassikoita, lastenteatteria, oopperaa, improvisaatiota, runo- ja performanssiesityksiä. Teatterin pääkieli on ruotsi.

 

Carl Knif Companyn logo. Lihavoidut sanat Carl Knif ovat aseteltu isoilla kirjaimilla kirjoitetun sanan Company sanan yläpuolelle.

 

 

 

 

Carl Knif Com­pa­ny on tanssiryhmä, joka toimii Suomessa ja kansainvälisesti. Ryhmä on perustettu vuonna 2012 ja on nous­sut suo­ma­lai­sen tans­sin kär­ki­jouk­koon ny­ky­tans­sia ja fyy­sis­tä teat­te­ria tai­dok­kaas­ti yh­dis­te­le­vil­lä teok­sil­laan. Lue lisää Carl Knif Companysta: www.carlknifcompany.com