Ylätunnisteena toimiva kuva on jaettu kahteen osaan. Vasemmanpuoleisessa kuvassa mainostetaan Vardag-esitystä, jossa tanssija Carl Knif sekä DuvTeaternin näyttelijä Pia Renes viettävät tee-hetkeä istuen pöydän ääressä. Oikeanpuoleinen kuva edustaa Sense of Hope-esitystä, jossa DuvTeaternin tanssija Emil Nordman katsoo tanssijapariaan tuimana mustalla taustalla. Jälkimmäistä kuvaa koristaa himmeät otteet käsinkirjoitetusta päiväkirjasta.

Två duetter

 

Tanssiteos Två duetter koostuu kahdesta duetosta, Vardag ja Sense of Hope.

Esitys on DuvTeaternin ja Carl Knif Companyn yhteistyö.
 

Trailer: Jonatan Sundström


Vardag


Vardag on duettokoreografia, jonka Carl Knif on luonut yhdessä Pia Renesin kanssa. He esittävät teoksen yhdessä. Esitys tarkastelee arkipäivää Pian näkökulmasta. Hän ohjaa meitä rutiineissaan, harrastuksissaan ja työssään. Viikon aikataulun rakenne, värikoodit ja rytmi muuttuvat esityksessä musiikiksi ja liikkeeksi. Arkisesta tulee runollista ja pienestä isoa tässä intiimissä, aikaa ja sen olemusta tutkivassa teoksessa.

Koreografia: Carl Knif
Tanssi: Pia Renes, Carl Knif
Äänisuunnittelu: Janne Hast
Skenografia & valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Hius- ja meikkisuunnittelija: Maria Karhu
Tekninen vastaava: Anttoni Halonen
Tuotanto: Annina Blom, Marjo Pyykönen, Sara Sandén

 

Sense of Hope


Sense of Hope on duetto, jonka Carl Knif on luonut yhdessä Emil Nordmanin ja Eero Vesterisen kanssa. Omaelämäkerrallisen teoksen lähtökohta on Emilin omissa yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksissa. Teos haluaa kuitenkin vakavasta tematiikastaan huolimatta luoda tekstin ja tanssin kautta valoa ja lämpöä. Voimmeko tehdä sovinnon menneisyytemme kanssa? Kuinka voisimme löytää tiemme takaisin valoon? Näihin kysymyksiin esitys ottaa kantaa.

Koreografia: Carl Knif, Emil Nordman
Teksti: Emil Nordman
Tanssi: Emil Nordman, Eero Vesterinen
Äänisuunnittelu: Janne Hast
Skenografia & Valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Pukujen valmistus: Nina Ukkonen
Hius- ja meikkisuunnittelija: Maria Karhu
Tekninen vastaava: Anttoni Halonen
Tuotanto: Annina Blom, Marjo Pyykönen, Sara Sandén

 

Esitys saa ensi-iltansa 26.11.2022 DuvTeaternin studiossa Helsingin keskustassa. Saman illan aikana nähdään myös DuvTeaternin Näkterbaren-teatteriesityksen ensi-ilta.

 

Kesto: 60 min
Ikäsuositus: 13 + 

 

 


Sense of Hope 
esitetään FinFringe-festivaalilla 13.5.2023 

Lue lisää tässä
 

 

 

Esityskausi
26.11.2022 - 18.12.2022

DuvTeaternin studiossa
Yrjönkatu 18, Helsinki
 

 

DuvTeaternin logo, jossa piirretty lentävä pulu ja sen alla DuvTeatern käsin kirjoitettuna tekstinä.
 

Carl Knif Companyn logo. Lihavoidut sanat Carl Knif ovat aseteltu isoilla kirjaimilla kirjoitetun sanan Company sanan yläpuolelle.

 

 

 

LEHDISTÖKUVAT

- Yoshi Omori

DuvTeaternin Pia Renes pitelee molemmilla käsillään päänsä yläpuolella valkoista kangasta, jonka toisessa päässä on kangasta nostava tanssija Carl Knif. Renes erottuu kuvasta kirkkaine vaatteineen mustavalkoista taustaa vasten.

 

 

Tuotantoa on tukenut
 

SFV
Otto A. Malm Donationsfond
Svenska kulturfonden
Konstsamfundet
William Thurings stiftelse 
Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond 
Waldemar von Frenckells stiftelse 
Oskar Öflunds stiftelse sr
Stiftelsen Tre Smeder
Niilo Helanders stiftelse
Helsingfors stad 
Centret för konstfrämjande
Helsingfors Svenska Bostadsstiftelse
Elfvings stiftelse 

 

 

Svenska kulturfonden logo. Sanat Svenska ja kulturfonden ovat aseteltu päällekäin ja sanojen vasemmalla puolella on ympyrän sisällä graafinen kuva.     Konstsamfundet logo. Konstsamfundet on yksinkertaisesti kirjoitettu lihavoiduilla ja kursiivisella fontilla. Helsingin kaupungin logo. Helsingfors stad-tekstin ympärillä on leveän vaakunan muotoinen musta reunus.          

    Stiftelsen Tre Smeder-logo. Sanat Tre Smeder on kirjoitettu lihavoidulla tekstillä ja niiden yläpuolella pienemmällä fontilla isoilla kirjaimilla Stiftelsen.            

Taiteen edistämiskeskuksen logo. Logon vasemmalla puolella on kolme ympyränmuotoista symbolia; kierre, nuoli joka osoittaa oikealle sekä musta aurinko. Symbolien jälkeen on keskuksen nimi kolmella kielellä toistensa alla: Taiteen edistämiskeskus, Centret för konstfrämjande ja Arts Promotion Centre Finland. Otto A. Malm Donationsfond logo. Logon pohja on vaaleansininen ja päällä valkoisten purjeiden siluetit. Alla lukee valkoisilla isoilla kirjaimilla Otto A. Malm ja tämän alla lukee donationsfond.      SFV:n logo. SFV lukee vinosti oikealle alaspäin isoilla valkoisilla kirjaimilla mustalla ympyrän muotoisella pohjalla jota korostaa musta ympyrä reunus. Alla lukee isoilla kirjaimilla Svenska Folkskolans Vänner.