“I det stora landskapet - Original soundtrack”-albumi, jossa kuva esityksen pöllöstä (Irina von Martens). Tausta on dramaattisen sininen ja pöllöllä on siivet viistosti eteenpäin nostettuna kohti taivasta.

I DET STORA LANDSKAPET - Original soundtrack

I DET STORA LANDSKAPET - musiikki on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa!

 

Deezer

Spotify

Apple Music

TIDAL 

YouTube Music
 

Albumi sisältää musiikkia ja repliikkejä teatteriesityksestä Suuressa maisemassa – satumainen perhekronikka.

Esitys oli yhteistyö, jossa mukana olivat DuvTeatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup ja Wegelius Kamarijouset. Näytelmää esitettiin Svenska Teaternissa Helsingissä 2019–2020, mutta keväällä 2020 koronapandemia iski kesken esityskauden ja viimeisiä loppuunmyytyjä esityksiä ei voitu järjestää. Teos sai silti mahdollisuuden jatkaa elämää: käsikirjoitus julkaistiin Labbetin näytelmäantologiassa ja taltioitu versio esitettiin Yle Areenassa talvella 2021. Nyt vihdoin on myös esityksen ainutlaatuinen ja vasta sävelletty musiikki julkaistu!

 

Making of: Clutch Productions

 

Markus Fagerudd sävelsi musiikin nimenomaan näytelmän orkesterille, joka koostui Resonaarigroupin ja Wegelius Kamarijousten soittajista. Laulutekstit ovat kirjoittaneet DuvTeaternin näyttelijät, jotka myös laulavat albumilla yhdessä laulaja ja näyttelijä Martina Roosin sekä näytelmässä mukana olleiden Svenska Teaternin näyttelijöiden kanssa. Esityksen kapellimestari Emma Raunio vastasi albumin musiikin tuotannosta ja miksauksesta yhteistyössä Varistoteles Studioiden Markku Veijonsuon kanssa.

 

Foto: Cata Portin / Svenska Teatern
Rivissä orkesterin kymmenen soittajaa, säveltäjä Markus Fagerudd ja kapellimestari Emma Raunio. Kolmella orkesterin soittajalla on viulut kädessään ja yhdellä sello.

Kuvassa orkesteri, säveltäjä Markus Fagerudd ja kapellimestari Emma Raunio.

 

Teksti
DuvTeaternin ensemble

Musiikki
Markus Fagerudd

Kapellimestari, musiikin tuotanto, miksaus
Emma Raunio

Orkesteri esityksessä ja levyllä
Annika Furstenborg, Kristina Grönqvist, Markku Kaikkonen, Mauri Kuokkanen, Jaakko Lahtinen, Tomi Lehtimaa, Juho Lähteenmäki, Joonas Palkeinen, Marlo Paumo, Kirsi Ruotsala, Pia Sundroos, Marie Stolt, Csilla Tuhkanen, Kaarlo Uusitalo, Annemarie Åström

Äänet esityksessä ja levyllä
Mikael 'Gusse' Andersson, Ragnar Bengtström, Annina Blom, Krister Ekebom, Roy Eriksson, Marina Haglund, Mikaela Hasán, Yvonne Heins, Sophia Heikkilä, Sanna Huldén, Karolina Karanen, Carl Knif, Ida-Lotta Knuuttila, Helena Laxén, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Martina Roos, Sara Sandén, Elias Simons, Christoffer Strandberg, Niklas Åkerfelt

Taltiointi, miksaus & masterointi
Markku Veijonsuo, Varistoteles Studiot

Äänityspaikat
Varistoteles Studiot, Parad Media

Esityksen äänet
Andreas 'Stanley' Lönnquist, Markus Fagerudd

Live-tallennus Svenska Teaternissa
Andreas “Stanley' Lönnquist

Tuotanto 
DuvTeatern 2022
 

LEHDISTÖTIEDOTE

Lue lehdistötiedote täällä

 

LEHDISTÖKUVAT

Lehdistökuvat löytyvät Flickr:ista

 

 “Musiikin maailma on paradoksisella tavalla sekä saavutettavissa oleva että suljettu, kaikki voivat nauttia musiikista, mutta kaikki eivät saa soittaa musiikkia. Tämä on kuitenkin anarkistinen albumi, joka houkuttelee kuulijan pois perinteisestä laatikosta. Tai mikä nyt sitten kenellekin on se laatikko omassa mielessä, niin siitä kannattaa päästää irti, kun kuuntelee tätä albumia”.

- Emma Raunio, kapellimestari

 

“Nauttikaa herkästi ja tunteellisesti, hyvän viinin ja kevyen ruoan yhteydessä, vaikka silmät kiinni kuunnellessa – lapsille vaikka limun kera.” 

- Marlo Paumo, Resonaarigroup